Do kuchni poradniki

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 głosów)
Do kuchni poradniki
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 głosów)

Czy ciasta i potrawy przygotowywane w piekarniku gazowym mogą być zawsze pyszne i równomiernie upieczone? Oczywiście, że tak! Wbrew opiniom, że piekarnik gazowy jest urządzeniem bardziej skomplikowanym w obsłudze niż jego elektryczny odpowiednik, wystarczy poświęcić chwilę, by zagwarantować sobie pieczenie z sukcesem.

Do kuchni poradniki
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 głos)

 

Eksperci prześcigają się w poradach na temat ilości wody, jaką powinniśmy dziennie spożywać. Najlepiej niegazowaną, w żadnym razie napoje słodzone. No dobrze, ale co jeśli nie chcemy opierać się na wodzie butelkowej? Przecież mamy zawsze pod ręką wodę z kranu (no, prawie – awarie się zdarzają…). Niestety, jakość „kranówki” bywa nieciekawa, a ucierpieć na tym może nie tylko nasze zdrowie, ale także stan urządzeń AGD.

 

Do kuchni poradniki
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 głosów)

 

Jeśli jesteście pasjonatami chińskiej kuchni, to ten poradnik jest właśnie dla Was. Jeśli nie, to… i tak powinniście go przeczytać! Wok to bowiem bardzo przydatne urządzenie w każdej kuchni. Zakup „chińskiej patelni” wcale nie jest taki prosty, jakby mógł się jednak wydawać, dlatego dobrze jest się przedtem porządnie przygotować.

 

Do kuchni poradniki
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.50 (1 głos)

Nowoczesne piekarniki oferują wiele funkcji, które pozwolą zaoszczędzić sporo czasu podczas przygotowywania codziennych posiłków oraz wpłyną na ich walory smakowe. Niektóre z nich dostępne są w podstawowych modelach urządzeń, ale często producenci oferują możliwość skonfigurowania swojego idealnego piekarnika i uzupełnienie go o opcje dostępne na specjalne życzenie. Oto 5 funkcji piekarnika, na które warto zwrócić uwagę podczas zakupu.

Do kuchni poradniki
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 głosów)

 

Suszone grzyby, suszone owoce – któż nie lubi takich przysmaków? Wiele lat temu suszenie pełniło jednak dużo ważniejszą funkcję, stanowiąc praktycznie jedyny sposób na konserwowanie żywności. Współcześnie mamy oczywiście większy wybór, zadanie ułatwiają nam zaś rozmaite urządzenia. I tak, zamiast wystawiać żywność na słońce, wystarczy zaopatrzyć się w suszarkę.

 

Do kuchni poradniki
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 głosów)

 

Zdrowe odżywianie to temat na czasie. W mediach aż roi się od kolejnych pomysłów na skuteczne diety, coraz to nowszych porad dietetyków czy odkryć naukowych. Wszystko to powoduje, że coraz częstszym elementem kuchennego wyposażenia stają się parowary. Przed zakupem dobrze jednak poznać specyfikę tego urządzenia, by podjąć jak najlepszą decyzję.